Manden i Magasin

Det her mås man nok ikke. Men jeg gør det.

Så her er et privat billede af et privat menneske i det offentlige rum.

Mand i Magasin

Joe and the Juice, Magasin, Kgs. Nytorv. Søndag eftermiddag. Udsalgs-slutspurt.

Da min søster og jeg kommer ind og leder efter en plads, så vi kan få en forsinket frokost, lægger jeg mærke til, hvor mange mænd, der sidder der. Altså betydeligt flere mænd end der plejer på de fleste juice-barer (de hedder jo ikke Joe and the Beer, vel?).

Det går op for mig: Mandeparkering (Ahaaa!).

 

Ret hurtigt lægger jeg mærke til en virkelig stor fyr, der sender saftige blikke til mig og min søster. (Det er i sig selv helt forståeligt 😉 Overvejer et øjeblik at sige ‘miauuuw’ til ham, men jeg styrer mig. Man er vel et civiliseret menneske.)

Han rejser sig flere gange og strækker sig, klemmer ballerne sammen alt hvad han kan, tjekker om vi har set det, og sætter sig igen ved siden af sin mindre muskuløse hipster-ven.

 

Jo jo, vi har set det. Eller jeg har i hvert fald. Han sidder lige i skudlinjen, og jeg kan ikke andet end at lægge mærke til alt, hvad han foretager sig. Også det, han ikke viser med vilje.

Kan ikke lade være med at krympe mig over, hvordan han holder øjenkontakten ALT for længe og ser aggressiv ud (prøver han at gøre mig bange, eller…?) og næste øjeblik kigger han febrilsk rundt for at se, om kæresten er på vej tilbage.

 

Ca. en sandwich senere (det er min, og jeg er langsom), glemmer han helt at se brunstig ud. Han har kigget sig utålmodigt omkring 1000 gange og gennemgået alt, hvad der kunne være underholdende på sin og vennens telefon.
Der er tydeligvis ikke mere for ham at lave.
Og ballerne er glemt.
Han kigger på sit ur og glider længere og længere ned i sofaen. Til sidst hænger røven helt ude på kanten og kun hovedet læner sig op ad ryglænet.

 

Og så sker det.

 

Helt seriøst: Manden falder i søvn!

 

Midt i det ondeste dunke-musik kombineret med udsalgshysteri.

 

Så er det, jeg tænker: Hvorfor (HVORFOR??) sidder han i Magadulle i flere timer, når han tydeligvis hellere vil noget andet?

Udover at han selvfølgelig underholder mig, så forstår jeg ikke, hvad pointen er.

Er han der for kærestens skyld (fordi hun ikke kan undvære ham, men heller ikke vil undvære udsalget)?

Vennens (fordi han hverken kan undvære sin ven eller sin kæreste, imens damerne går udsalgs-amok)?

Sin egen? (Øhhh… not!)

 

 

Jeg har selvfølgelig ofte selv opholdt mig steder mere eller mindre ufrivilligt.

 

Fodboldkampe. Venteværelser. Historietimer.

 

Uden at gå for meget i detaljer, kan jeg godt afsløre, at jeg har prøvet at opbløde hver af de situationer med dameblade (what’s a girl to do?).

Og jeg kan også afsløre, at det sjældent er faldet i god jord (faktisk var det kun ok i venteværelset, og kun fordi jeg lagde bladet fra mig i det sekund, jeg blev kaldt ind).

Jeg har derfor (helt skarpt) konkluderet, at hverken kærester, venner, historielærere eller ret mange andre sætter pris på, at du er der uden at gide det.
Faktisk kommer de til at hade dig en lille smule, hvis det lyser ud af dig, at du hellere vil noget andet.
Og det er altså sværere at skjule, end man måske lige skulle tro.

 

Så derfor: Vælg venligst.

 

Mulighed 1

Du siger ja og vælger at være ‘ja-agtig’?

(Du vil blive elsket for det, når det lykkes. Fx når din kæreste hulkende spørger om du vil komme og holde om hende midt om natten. Gør det. Gid det.)

…eller…

 

Mulighed 2

Du indrømmer, at det er umuligt for dig at være ‘ja-agtig’, og siger derfor ‘nej, tak’?

(Du vil skuffe kort, men have overskud til at gøre verden til et bedre sted for børn og dyreunger. Og din kæreste.)

 

Du KAN selvfølgelig også vælge vores mest solgte løsning (behøver jeg at sige, at alarmklokkerne skal ringe?):

 

Mulighed ‘Halvanden’

Du gider ikke rigtigt, men siger ja, hader det tydeligvis hele vejen igennem og bebrejder andre for, at du sagde ja.

(Din kæreste vil synes, du er ligeså sexet som en bodybuilder, der er faldet i søvn i Magasin.)

 

 

Så, kære dig, hvis du nogensinde bliver i tvivl om, hvad du skal vælge (særligt, hvis du er i gang med at overbevise dig selv om at ‘halvanden’ nok er bedst), så STOP DIG SELV eller ring til mig (så gør jeg det)!

 

Møs,

Loa

 

P.S. Jeg ved godt, du tænker, at du er for god til at hoppe i den fælde, men nej… De fleste velmenende mennesker vil en gang imellem finde sig selv siddende i en historietime med et dameblad. (Det virkede som sådan en god løsning dengang…)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *